VZH

VZH oftewel de afkorting voor Verkeerszekere Hond/Begeleidingshond.

Ook dit wordt bij onze vereniging aangeboden, het VZH programma is opengesteld voor ieder ras. Ook honden zonder stamboom of kruisingen mogen deelnemen aan deze training.
Tijdens de VZH wordt er getraind om de hond zich sociaal en gehoorzaam te gedragen op straat. Een praktijkgedeelte op de openbare weg in een matig drukke situatie.

Ook honden en geleiders die eerst bij een andere hondenschool getraind hebben zijn welkom om in te stromen voor het VZH. We zullen als vereniging individueel bekijken waar de hond en geleider staan in de training om een passende training aan te kunnen bieden.

Indien de hondengeleider verder wil in de IGP sport en daarin examens en misschien zelfs wel wedstrijden wil draaien is het behalen van het VZH examen verplicht. Wanneer deze niet in het bezit is van de hond kan er niet aan IGP examens deelgenomen worden. Naast de IGP kan er ook ingestroomd worden als speurhond (SpH). Ook kan je na het behalen van je VZH examen doorstromen en een Uithoudingsvermogen proef afleggen.

De oefeningen die tijdens het VZH examen gevraagd worden is een uitbreiding van de oefeningen tijdens de EG cursus. Ze moeten nog correcter en sneller uitgevoerd worden en ook een gedeelte van het programma dient zonder lijn uitgevoerd te worden. U kunt zich dan ook indenken dat de voorbereiding door middel van de EG cursus vrijwel ideaal te noemen is.

Om deel te nemen aan het VZH examen is het noodzakelijk dat uw hond in het bezit is van een  hondenlogboek (voorheen werkhondenlogboek of rashondenlogboek) en dat u lid bent van de rasvereniging voor honden met een stamboom of dat u lid bent van een werkhondenvereniging zoals de NBG.

Het hondenlogboek is door u zelf aan te vragen via de Raad van Beheer. De aanvraag kan enkele weken duren, dus wilt u examens gaan doen? Vraag het logboek ruim op tijd aan. Uw hond dient daarnaast gechipt en geregistreerd te zijn met chip bij de NDG databank.

Om een werkhondenlogboek aan te vragen kunt u onderstaande link naar de website van de Raad van Beheer gebruiken.

https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/sporten-met-je-hond/hondenlogboek/

Daarnaast dient uw hond minimaal 15 maanden oud te zijn om deel te mogen nemen aan het VZH examen.

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.