Tweede Kans

Tweede Kans

Ik hoor jullie denken, wat is dat nu weer voor een cursus? Dat zal ik proberen uit te leggen. Het is in elk geval ontzettend breed. We hebben diverse invalshoeken.

Je hebt weleens honden die een Tweede Kans krijgen op een goed leven, door herplaatst te worden vanuit een asiel of een instabiele thuissituatie. Deze honden zullen zich opnieuw moeten leren hechten aan nieuwe eigenaren. Je geeft ze een Tweede Kans en tijdens deze cursus leren jij en je hond een band opbouwen. We gebruiken hiervoor onder andere het spel, klimmen et cetera vanuit de pups. Vaak een verdieping op de basiscommando’s. Als we merken dat hond en baas op 1 lijn komen gaan we in overleg met de eigenaar. We bespreken dan de eventuele mogelijkheden om in te stromen in 1 van onze groepstrainingen.

Dit zal de duidelijkste Tweede Kans zijn, hond en baas die nieuw voor elkaar zijn op 1 lijn brengen.

Maar je hebt ook minder duidelijke situaties, maar waarin je hond wel een Tweede Kans verdient. Denk hierbij aan een hond die ongewenst gedrag vertoond op straat, maar je hebt wel een puppycursus en/of vervolgcursus elders gevolgd. Je hond kent dus wel de commando’s, maar jullie begrijpen elkaar niet goed? Je hond valt uit naar andere honden? Of je hond probeert achter verkeer aan te jagen? Je hond trekt aan de lijn? Je hond schiet (vriendelijk) naar alles toe wat beweegt? Allemaal situaties die niet wenselijk zijn. In het huidige trainings-/cursusaanbod zie je weinig mogelijkheden om dit op te pakken. Ook bij ons viel je daarin eerst ’tussen wal en schip’, daarom hebben wij hier iets op bedacht.

Combinaties die door onder andere leeftijd van de hond, herplaatsing of nog iets anders niet gelijk in een reguliere cursus in kunnen stromen komen bij ons onder de noemer Tweede Kans binnen.

Want iedere hond verdient toch een Tweede Kans op een fijn hondenleven? Wij vinden absoluut van wel en staan daar ook echt achter. Tijdens de cursus leer jij je hond lezen en hoe je in bepaalde situaties kunt reageren. In onderstaande situaties zie je waar wij je nog meer bij kunnen helpen en waarmee je bij ons in de Tweede Kans valt.

Is jouw hond agressief? Vertoont hij in zijn lichaamstaal signalen van agressie? Wil hij andere honden, dieren of mensen bijten en weet je jezelf geen raad meer? Wij willen samen met jullie proberen dit gedrag om te buigen.

Grijp die kans om samen met je hond te groeien en weer met zekerheid de straat op te kunnen!

Agressie is een veel voorkomend probleem. Maar ook angst kan tot vervelende problemen leiden, en als je dit niet goed ziet en oplost kan dit leiden tot agressie. Ja het ene kan het andere veroorzaken. Heb jij een angstige of onzekere hond? Wil je dit verbeteren? Ook dan zit je bij onze Tweede Kans goed!

De Tweede Kans heeft geen vast aantal lessen, omdat deze echt heel persoonlijk wordt aangeboden. Om deze reden worden alleen de genoten lessen in rekening gebracht. Dit doen we per maand achteraf. De trainingen kosten € 5,00 per genoten les.

Omdat de Tweede Kans zeer uiteenlopend is en we vooral de band baas-hond willen verbeteren en de baas voldoende handvaten mee willen geven om het ongewenste gedrag om te buigen is deze training individueel. Wanneer jullie als combinatie dusdanig zijn gegroeid en de band sterk genoeg gaan we in overleg over doorstromen naar een cursus in groepsverband.

Wil je meer informatie over deze cursus/training? Neem dan snel contact met ons op!

Contact