Rally – O

Rally O 

Wat is Rally O? Rally O is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt. De O in Rally O staat voor Obedience.

Rally O is een mix van Obedience (gehoorzaamheid) en spel. Je loopt samen met je hond een parcours wat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. In combinatie met spel of balansoefeningen.

Elk parcours wat je loopt met Rally O is anders. Het beginniveau start met 31 verschillende oefeningen die geleerd worden. Naarmate het niveau hoger wordt komen er oefeningen bij, maar worden de oefeningen ook moeilijker. Zo start je vaak aangelijnd en zullen de oefeningen als het niveau hoger wordt los uitgevoerd worden.

Met Rally O werk je op een ontspannen en leuke manier met je hond. Je loopt spannende en afwisselende parcoursen. Je mag je hond gedurende het parcours aanmoedigen, dit kan door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of met handsignalen. Deze energieke tak van sport zorgt voor blije honden en blije bazen.

Rally O is geschikt voor iedereen die denkt dat een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid wel iets is voor eigenaar en hond. Je kunt dus met alle rassen en kruisingen aan dit leuke onderdeel meedoen!

Je mag instromen als je hond minimaal 6 maanden oud is en al wat basis gehoorzaamheidstraining gehad heeft. Bij ons mag je na de puppycursus gelijk doorstromen naar de Rally O.

 

In eerste instantie zullen we starten op recreatief niveau. In de toekomst is er eventueel mogelijkheid om kleinschalige wedstrijden te organiseren en aan deel te nemen.

Wil je meer informatie over deze leuke en afwisselende cursus? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt instromen na de puppycursus bij ons gevolgd te hebben of na een (puppy)cursus elders. Instromen is op elk moment na overleg met ons mogelijk.

De duur van de cursus kunt u in overleg met ons zelf bepalen, u betaald de lessen die u krijgt per maand aan ons. In overleg kijken we of jullie klaar zijn om examen te doen. We proberen ernaar te streven om dit in het instapniveau in 15 lessen voor elkaar te krijgen.