Puppycursus

Bij de Rottweiler Werkgroep Zeeland kun je terecht met je pup vanaf de tweede puppy vaccinatie, dit is ongeveer met 9 weken. In deze periode komen zoveel veranderingen in het korte leven van je pup voor dat je die gelijk goed wilt begeleiden. Het is dan absoluut aan te raden om zo snel mogelijk met een puppycursus te starten.

In de puppycursus leer je samenwerken met je hond en de omgang met andere honden en mensen. Daarnaast leer je de basisopvoeding die je thuis en in andere situaties goed kunt gebruiken. Naast het leren opvolgen van commando’s en het aan een riem meelopen hebben we ook een spelelement ingebouwd. Op deze manier werken we aan jullie band. En leert je hond nog meer spelenderwijs dat samenwerken leuk is!

In de trainingen op het veld en thuis maak je gebruik van een clicker en een snoepje of andere voedselbeloning. Naast de clicker en het snoepje maak je gebruik van speelgoed. Dit is speelgoed waar je samen met je hond mee kan spelen. Denk voor een speeltje wat hier uitermate voor geschikt is aan een floss touw of een balletje aan een handvat of touwtje. Het is niet de bedoeling dat de pups tijdens de les samen met de andere pups spelen maar echt met u bezig zijn.

Alle rassen en kruisingen zijn welkom!

samen

De puppycursus is voor iedereen toegankelijk, ras, grootte etc. maakt niks uit. Iedereen is welkom om te leren samenwerken met de nieuwe huisgenoot! De puppycursus bestaat uit 15 lessen in een kleine groep van maximaal 3 combinaties.

Er kan zowel op woensdagavond als in het weekend getraind worden. Op woensdag start de puppycursus doorgaans om 19.15 uur. In het weekend start de puppycursus op dit moment om 11.15 uur. Bij nieuwe instroom is er mogelijkheid dat de lestijden aangepast worden. Dit wordt in overleg met de cursisten gedaan, als het mogelijk is passen wij de lestijd aan op uw persoonlijke wens.

We trainen ongeveer 30 minuten. Dit omdat we merken dat de concentratie en het leervermogen na ongeveer 10-15 minuten al heel erg afneemt. Ga je te lang door met de training, dan heeft dit juist een averechts effect en zal je jonge hondje er niets van leren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Het is mogelijk om wekelijks in te stromen! Wij hanteren géén vaste startdata voor de cursussen. Dit om op ieder moment een passende training te kunnen komen volgen.

Heb je interesse om een puppycursus te volgen? Neem dan snel contact met ons op! We zullen dan in onderling overleg een passende trainingstijd afspreken.

De kosten voor onze puppycursus bedragen € 75,00 inclusief ons clubexamen en een clicker.

Kom gerust eens kijken, de eerste les met je puppy is gratis en geheel vrijblijvend!

Voor meer informatie: Rottweiler Werkgroep Zeeland of via facebook

vier op een rij