EG cursus

Als vervolg op de puppycursus geven wij een EG cursus. De EG cursus is evenals de puppycursus opengesteld voor alle hondenrassen. Tijdens deze cursus wordt de basis die geleerd is tijdens de puppycursus verder uitgebouwd en bevestigd. Ook dingen die u in de praktijk tegenkomt nemen we mee in deze cursus. Denk aan het tonen van het gebit en het laten betasten door een vreemde of dierenarts.

Dit mede om voor te bereiden op eventueel verder sporten met de hond en een goede omgang baas-hond in praktijk situaties. De EG cursus is een uitstekende basis voor zowel het VZH (Verkeers Zekere Hond) als de Rally-O. Beide worden bij onze vereniging aangeboden.

U kunt bij ons ook instromen vanuit een andere hondenschool. Of wanneer u in het verleden samen getraind heeft en dit opnieuw wil oppakken. Wij zullen dan samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn. En indien mogelijk maatwerk bieden.

Wij geven momenteel de EG cursussen alleen in het weekend, omdat er geen interesse voor is op de woensdagavond. Bij interesse voor de cursus op die dag zullen wij kijken of het mogelijk is een groep te vormen. De EG cursus is individueel of in tweetallen.

Tijdens de training proberen wij ook andere geleiders en honden op het veld te hebben. Op die manier wordt uw hond toch geleerd om met andere honden en uiteenlopende situaties om te gaan.

U zult dan leren hoe u kunt reageren op gedrag van uw hond ten opzichte van andere honden die bij de leeftijdsfase van uw hond hoort. Ook tijdens de EG cursus trainen we op een positieve manier door middel van de clicker of een clicker-woord. De trainingen worden afgewisseld met spel.

Het is belangrijk dat u iedere training uw clicker, brokjes of andere voedselbeloning en een speeltje om samen mee te spelen meeneemt. Bij een speeltje om samen mee te spelen kunt u denken aan een floss touw of een balletje aan een touwtje of handvat.

De EG cursus bestaat uit 25 lessen. Deze worden afgesloten met een clubexamen en bijbehorend diploma. De kosten voor de EG cursus zijn inclusief het examen en eventueel een clicker als u deze nog niet bezit 125,00 euro.

Voor meer informatie over de EG cursus en vragen omtrent instromen kunt u contact opnemen via facebook of klik op e-mail sturen. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.