EG cursus

Als vervolg op de puppycursus geven wij een EG cursus. De EG cursus is evenals de puppycursus opengesteld voor alle hondenrassen. Tijdens deze cursus wordt de basis die geleerd is tijdens de puppycursus verder uitgebouwd en bevestigd. Ook dingen die u in de praktijk tegenkomt nemen we mee in deze cursus. Denk aan het tonen van het gebit en het laten betasten door een vreemde.

Dit mede om voor te bereiden op eventueel verder sporten met de hond en een goede omgang baas-hond in praktijk situaties. De EG cursus is een uitstekende basis voor het VZH (Verkeers Zekere Hond). Ook deze wordt bij ons aangeboden.

U kunt bij ons ook instromen vanuit een andere hondenschool. Of wanneer u in het verleden samen getraind heeft en dit opnieuw wil oppakken. Wij zullen dan samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij geven momenteel de EG cursussen op woensdagavonden vanaf 19.15 uur of op zondagochtend vanaf 10.15 uur. De EG cursus is individueel. Tijdens de training zijn er wel meerdere honden en geleiders op het veld. Op die manier wordt uw hond toch geleerd om met andere honden en uiteenlopende situaties om te gaan.

U zult dan leren hoe u kunt reageren op gedrag van uw hond ten opzichte van andere honden die bij de leeftijdsfase van uw hond hoort. Ook tijdens de EG cursus trainen we op een positieve manier door middel van de clicker of een clicker-woord. De trainingen worden afgewisseld met spel.

Het is belangrijk dat u iedere training uw clicker, brokjes of andere voedselbeloning en een speeltje om samen mee te spelen meeneemt. Bij een speeltje om samen mee te spelen kunt u denken aan een floss touw of een balletje aan een touwtje of handvat.

De EG cursus bestaat uit 25 lessen. Deze worden afgesloten met een clubexamen en bijbehorend diploma. De kosten voor de EG cursus zijn inclusief het examen en eventueel een clicker als u deze nog niet bezit 125,00 euro.

Voor meer informatie over de EG cursus en vragen omtrent instromen kunt u contact opnemen via facebook of klik op e-mail sturen. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.