Wat maakt ons vernieuwend?

Trainingen en cursussen

Op deze pagina vindt u de bijzonderheden over de trainingen.
Wij trainen wekelijks op woensdagavond, in de oneven weken trainen we op zaterdagochtend en in de even weken trainen we op zondagochtend.

Wat?
U kunt bij ons terecht voor puppycursus, EG, VZH en IGP-1 tot en met -3, Rally-O en Tweede Kans. Je hoeft niet per se in het bezit te zijn van een Rottweiler, iedereen is van harte welkom. Grote en kleine rassen, beginnende of gevorderde hondengeleiders.

De puppycursus en de EG zijn in cursusvorm. De puppycursus is in totaal 15 lessen en de EG cursus is in totaal 25 lessen. Beiden worden afgesloten met een clubexamen en bijbehorend clubdiploma of -certificaat.

De Rally-O en Tweede kans zijn ook in cursus vorm. Hier hanteren wij echter geen vast aantal lessen, maar is afhankelijk van de wensen van de eigenaar. Deze cursussen worden dan ook per daadwerkelijk gevolgde les in rekening gebracht.

Bij de Rally-O hanteren we, conform de Nederlandse reglementen van de RAlly-O, verschillende niveau’s. Afhankelijk van wat jullie voorafgaand hebben gedaan kunnen jullie in een bepaald niveau instromen. Wanneer de deelnemers van de cursus klaar zijn voor een examen zullen wij deze organiseren. Bij de Rally-O worden dit brevetdagen genoemd. Deze brevetdagen worden beoordeeld door een externe nationale keurmeester. Uiteindelijk kunnen er ook wedstrijden gelopen worden binnen deze zeer afwisselende tak van sport.

De Tweede Kans sluiten wij niet af met een examen. In overleg met de eigenaar bepalen we de route die we volgen. Deze Tweede Kans is zeer divers qua instroom en casussen, dat wij hier echt maatwerk bieden. Dit kan betekenen dat een eigenaar na de Tweede Kans stopt of doorstroomt naar één van de cursussen die wij aanbieden binnen onze vereniging.

Het VZH en de IGP worden afgesloten met een landelijk examen door een landelijke keurmeester. Om deel te mogen nemen aan deze landelijke examens ben je verplicht om lid te worden van de Nederlandse Rottweiler Club (NRC) of van een andere werk- of rashondenvereniging. Daarnaast heb je een werkhondenlogboek nodig die op te vragen is bij de Raad van Beheer. Hier worden de behaalde examenuitslagen en eventuele behaalde showuitslagen in genoteerd. Het werkhondenlogboek staat op naam van je hond.

Al onze cursussen en trainingen staan open voor alle rassen.
Wil je meer informatie? Kijk dan bij de pagina’s onder ‘Training’.
Anneke en Zara

Voor de VZH en IGP-trainingen is het de bedoeling dat u lid van onze vereniging wordt. U kunt uw lidmaatschap bij een van onze bestuursleden opvragen. Naast het lidmaatschap van onze vereniging is het de bedoeling dat u lid wordt van de Nederlandse Rottweiler Club (NRC), een rasvereniging van uw hond of een werkhondenvereniging.

Het VZH-examen dient eerst behaald te worden voordat u met IGP kunt beginnen.
Het VZH bestaat uit volg-oefeningen, zowel aangelijnd als los, volgen met tempo-wisselingen, zit-blijf, af-blijf, hier, voet etc. Naast het appèl gedeelte is er ook een kort ‘straat-gedeelte’.

We trainen onze honden op een positieve manier en leren de oefeningen aan met behulp van de clicker of een clicker-woord.

Bij het IGP-programma vervalt het aangelijnd volgen, maar komen er onder andere 3 apporteer-oefeningen bij. In IGP-2 en 3 komt daar ook de sta-oefening nog bij.
We trainen in kleine groepjes, of om de beurt, zodat er maximale aandacht is.

onderdeel GG

Waar?
Op een ruim veld aan de Hellenburgstraat tussen Baarland en Oudelande.
We hebben een gezellige kantine met terras en overkapping waar we voor en/of na de training even kunnen bijkletsen onder het genot van een hapje of drankje.

Hoe laat?
Op woensdagavond starten de cursussen/trainingen vanaf 19.00 uur.  Er is mogelijkheid om alle trainingen en cursussen die wij aanbieden te volgen. Op dit moment hebben wij op de woensdagavond een Tweede Kans cursus, 1 puppycursus en 3 groepen die Rally-O trainen. Daarnaast trainen we ook het VZH en appèl gedeelte van het IGP.

Exacte lestijden worden per groep afgestemd.

Op zaterdag en zondag starten we om 9.30 uur met de eerste appèl-trainingen. Voor die tijd is er bij interesse vanuit leden en cursisten al gespeurd. Wanneer wij de beschikking hebben over een pakwerker is er aansluitend tijd om pakwerk te doen. Dit is vanaf 12.30 uur of 13.00 uur.

In het weekend is er ook mogelijkheid om alle trainingen en cursussen die wij aanbieden te volgen. Op dit moment hebben wij diverse leden die trainen voor hun VZH examen, 1 EG cursus, 1 Tweede Kans cursus en 1 puppycursus.

Kosten?
Puppycursus 15 lessen voor € 75,00, inclusief clubexamen en clicker.

EG cursus 25 lessen voor € 125,00, inclusief clubexamen en indien nodig een clicker.

Tweede Kans cursus, losse lessen, zoveel als nodig zijn in overleg met cursist voor € 5,00 per les, indien nodig inclusief clicker.

Rally-O, losse lessen, in overleg met cursist tot er een brevetdag georganiseerd kan worden, voor € 5,00 per les.

Lidmaatschap voor € 10,00 per maand, met eenmalige inschrijfkosten van € 22,50. Er kan dan op zowel woensdagavond als zaterdag of zondag getraind worden. Er kan dan 1x per week onder begeleiding van één van onze trainers getraind worden, de andere keer traint u dan zelfstandig en kunt u waar nodig vragen aan ons stellen om verder te kunnen.

Examens voor VZH en IGP zijn landelijke examens. Deze kunnen wijzelf of onze buurvereniging organiseren. U kunt ook elders in Nederland bij een andere vereniging examen doen.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of informatie in te winnen.